Urządzenia i Akcesoria
Salsa Verde
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 - 100 g cebuli przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
3 filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy
-
60 g oliwy z oliwek
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g octu balsamicznego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka sosu Worcestershire
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
15 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM5)
2 godz. 5 min
Jadalny ogródek warzywny
15 min
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Sos do potraw z grilla
15 min
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Karczochy w oliwie
1 godz. 40 min
Pasta karczochowa
5 min
Thermomix® Party - Przepis 4
5 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.