Salsa Verde

Salsa Verde

4.0 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 60 - 100 g cebuli przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
  • 40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • 3 filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g octu balsamicznego
  • 1 szczypta soli (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 152 kcal / 636 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...