Urządzenia i Akcesoria
Salsa Verde
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 - 100 g cebuli przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
3 filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy
-
60 g oliwy z oliwek
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g octu balsamicznego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka sosu Worcestershire
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
636 kJ /
152 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Smoothie buraczane
5 min
Tropikalny moktajl
10 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min