
Urządzenia i Akcesoria
Salsa Verde
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 - 100 g cebuli przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
3 filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy
-
60 g oliwy z oliwek
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g octu balsamicznego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka sosu Worcestershire
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
152 kcal /
636 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska