Salsa Verde

Salsa Verde

4.3 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    30 - 40 g
  • cebuli przekrojonej na pół (patrz wskazówka)
    60 - 100 g
  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    40 g
  • filety z anchois, w oleju odsączone z zalewy
    3
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    25 g
  • octu balsamicznego
    10 g
  • soli (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • sosu Worcestershire
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 152 kcal / 636 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...