Lutenica

Lutenica

4.9 75 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 słoiki

Składniki

  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
    20 g
  • bakłażana
    280 - 300 g
  • czerwonej papryki
    500 - 550 g
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
    10 g
  • czosnku
    2 ząbki
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    130 g
  • pomidorów sparzonych, obranych ze skóry, pokrojonych na kawałki
    800 g
  • octu balsamicznego
    30 g
  • cukru
    25 g
  • soli
    1 ½ płaskiej łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 183.5 kcal / 767.7 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 30.7 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 904.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...