Lutenica

Lutenica

4.8 88 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 słoiki

Składniki

  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
  • 280 - 300 g bakłażana
  • 500 - 550 g czerwonej papryki
  • 10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
  • 2 ząbki czosnku
  • 130 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 800 g pomidorów sparzonych, obranych ze skóry, pokrojonych na kawałki
  • 30 g octu balsamicznego
  • 25 g cukru
  • 1 ½ płaskiej łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 904.2 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 767.7 kJ / 183.5 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 30.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...