Urządzenia i Akcesoria
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
4 jajka
-
masło do natłuszczenia foremek do sufletów
-
100 g cukru plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek do sufletów
-
1 szczypta soli
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
15 g skrobi kukurydzianej
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
15 g skórki otartej z pomarańczy
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia sufletu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
125.5 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
2418.1 kJ /
578 kcal
Tłuszcz
39.1 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
22.3 g
Węglowodany
49.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 godz. 20 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Mus z białej czekolady
1 godz.
Suflet z boczku i jajek
40 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Fondue czekoladowe z owocami i orzechową posypką
20 min
Koktajl mleczny banoffee pie
15 min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35 min