Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 100 g cukru, plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek do sufletów
- masło, do natłuszczenia foremek do sufletów
- 1 szczypta soli
- 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 15 g skrobi kukurydzianej
- 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 15 g skórki otartej z pomarańczy
- cukier puder, do oprószenia sufletu (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2418.1 kJ / 578 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.3 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 125.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1 Std.
Fondant czekoladowy
35 Min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 Min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2h
Suflety z owocami leśnymi
50 Min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 Min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 Min
Suflety orzechowe
1h 30 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25 Min
Crème brûlée
2hod. 30min
Mus czekoladowy
3h 20min