Suflet czekoladowo-pomarańczowy
TM6 TM5

Suflet czekoladowo-pomarańczowy

4.3 ( 50 ocen )

Składniki

  • 4 jajka
  • masło do natłuszczenia foremek do sufletów
  • 100 g cukru plus dodatkowa ilość do oprószenia foremek do sufletów
  • 1 szczypta soli
  • 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 15 g skrobi kukurydzianej
  • 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 15 g skórki otartej z pomarańczy
  • cukier puder do oprószenia sufletu (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
578 kcal / 2418.1 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
39.1 g
Węglowodany
49.2 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
22.3 g
Sód
125.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy