Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
TM5 TM6

Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym

4.6 (19 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 30 g oleju słonecznikowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 200 g mleka
  • 5 g suchych drożdży
  • 20 g cukru
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Farsz

  • 10 g grzybów shiitake, suszonych
  • wrząca woda, ilość do namoczenia grzybów
  • 1400 g wody
  • 12 przepiórczych jaj
  • 50 g cebuli dymki, białej części, przekrojonej na pół
  • 500 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 10 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
  • 2 łyżeczki octu ryżowego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Pierożki bánh bao

  • 1000 g wody
  • cebula dymka, zielona część, pokrojona w ukośne 5 mm plastry, ilość do podania
  • sos sojowy, ilość do podania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1148.6 kJ / 274.3 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
24.7 g
Tłuszcz
14.1 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 75 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy