
Urządzenia i Akcesoria
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto
-
oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski30 g
-
mleka200 g
-
suchych drożdży5 g
-
cukru20 g
-
mąki pszennej350 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
Farsz
-
grzybów shiitake, suszonych10 g
-
wrząca woda ilość do namoczenia grzybów
-
wody1400 g
-
przepiórczych jaj12
-
cebuli dymki białej części, przekrojonej na pół50 g
-
mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki500 g
-
szczypiorku, świeżego posiekanego10 g
-
octu ryżowego2 łyżeczki
-
sosu ostrygowego2 łyżki
-
sosu sojowego1 łyżka
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Pierożki bánh bao
-
wody1000 g
-
cebula dymka zielona część, pokrojona w ukośne 5 mm plastry, ilość do podania
-
sos sojowy ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
274.3 kcal /
1148.6 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
24.7 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIEROGI
9 Przepisów
Polska
Polska