Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g de queso cotija, en trozos
lub 50 g de queso panela, en trozos - 25 g de aceite
- 70 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 500 g de jitomate, en cuartos
- 1 chile morita, sin tallo ni semillas o al gusto (opcjonalnie)
- 1 chile cascabel, sin tallo ni semillas o al gusto (opcjonalnie)
- 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto
- 150 g de agua
- 195 g de fideos secos, del No. 2 (fritos o tostados) (ver tip)
- crema ácida, la necesaria para servir
- aguacate, el necesario para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1214 kJ / 289 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Sopa de fideo TM6
35 Min
Tradicional sopa de fideo
35 Min
Tinga de pollo TM6
30min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Yakimeshi vegetariano
35 Min
Salsa verde cocida
30min
Salpicón de res
1h
Rajas con queso
25 min
Salsa roja de molcajete
10 min
Sopa de tortilla
25 min
Chilaquiles rojos
25 min