Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh ginger, peeled (see Tips)
- 200 g eschalots or brown onions, cut into wedges (4 cm)
- 20 g oil
- 500 - 600 g pork spare ribs, cut into individual ribs and 4-5 cm in length (see Tips)
- 15 g light soy sauce
- 15 g dark soy sauce
- 30 g Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
- 50 g vinegar
- 20 g raw sugar
- 1 tsp sesame seeds, toasted, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 7578.2 kJ / 1804 kcal
- Białko
- 121.8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 133.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 2266 mg
Alternatywne przepisy
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30p
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Braised pork belly
55 Min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3 Std. 40 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50p
Sweet and sour pork ribs
40p
Chinese pork with vegetables
1óra 20p
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Nutty Passionfruit Pork Ribs
1h 15 min
Pork belly with spring onions
1h 10min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15 min