Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh ginger, peeled (see Tips)
- 200 g eschalots or brown onions, cut into wedges (4 cm)
- 20 g oil
- 500 - 600 g pork spare ribs, cut into individual ribs and 4-5 cm in length (see Tips)
- 15 g light soy sauce
- 15 g dark soy sauce
- 30 g Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
- 50 g vinegar
- 20 g raw sugar
- 1 tsp sesame seeds, toasted, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 7578.2 kJ / 1804 kcal
- Białko
- 121.8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 133.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 2266 mg
Alternatywne przepisy
Kung Pao chicken
1h 30 min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Taiwanese sticky rice
1h 40 min
Pork ribs with black bean sauce
2 godz.
Pork belly with spring onions
1 Std. 10 Min
Chinese pork with vegetables
1h 20 min
Sweet and sour pork ribs
40 Min
Sweet and sour pork
40 Min
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Pork Belly Cabbage Rice
45 min
Chicken and almond stir-fry
30 min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min