Sweet and sour pork ribs
TM6

Sweet and sour pork ribs

3.9 (36 ocen)

Składniki

  • 10 g fresh ginger, peeled (see Tips)
  • 200 g eschalots or brown onions, cut into wedges (4 cm)
  • 20 g oil
  • 500 - 600 g pork spare ribs, cut into individual ribs and 4-5 cm in length (see Tips)
  • 15 g light soy sauce
  • 15 g dark soy sauce
  • 30 g Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
  • 50 g vinegar
  • 20 g raw sugar
  • 1 tsp sesame seeds, toasted, for garnishing

Wartości odżywcze
na 2 portions
Kalorie
7578.2 kJ / 1804 kcal
Białko
121.8 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
133.7 g
Tłuszcz nasycony
46.9 g
Błonnik
5.2 g
Sód
2266 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy