Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1440 g water
- 300 g short-grain white rice (e.g. sushi rice), rinsed and drained
- 60 g Chinese cabbage, cut into pieces (2 cm)
- 100 g onions, cut into thin slices (2 mm)
- 40 g carrot, cut into thin slices (2 mm)
- 4 slices kombu (approx. 2 cm each) (opcjonalnie)
- 10 - 12 large raw prawns (approx. 170 g), peeled and deveined
-
300
g clams, shells scrubbed
lub 300 g fresh mussels, shells scrubbed and de-bearded - 250 g raw squid rings
- 75 g Japanese soy sauce (see Tips)
-
60
g sake
lub 60 g rice wine - 1 tsp salt
- 2 tsp light sesame oil
- 80 g miso paste
- 5 pinches wakame flakes (see Tips)
- 200 g silken tofu, cut into cubes (1.5 cm) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 478 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Asian-style fish fillets
30 min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1h
Yu wan tang (fish ball soup)
40 Min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Chicken broth with bread dumplings
1h 5min
Hot and sour prawn soup
45 min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26 Std. 50 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min
Fragrant pipis
30 min
Guacamole with mango
10 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min