Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
Pork filling
- 10 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2000 g water
- chilled water
- 12 quail eggs (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, white part only; green part reserved for garnishing
- 20 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 Chinese sausages (approx. 60 g), cut into pieces (see Tips)
- 500 g pork mince
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tbsp oyster sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1049.9 kJ / 249.9 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 535.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hong shao rou (braised pork belly)
1 godz. 15 min
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 godz. 30 min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Brioche
5h
Mantou buns
1h 30min
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1h 5 min
Milk bread (Challah)
2h 20min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min