Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
Pork filling
- 10 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2000 g water
- chilled water
- 12 quail eggs (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, white part only; green part reserved for garnishing
- 20 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 Chinese sausages (approx. 60 g), cut into pieces (see Tips)
- 500 g pork mince
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tbsp oyster sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1049.9 kJ / 249.9 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 535.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pork and prawn dumplings
55 Min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1hod.
Teriyaki salmon bao
1 Std. 50 Min
Char siu bao pork buns
6u. 35min
Char siew sauce
10 min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30 min
Wonton soup
1hod.
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26 Std. 50 Min
Wonton wrappers
55 Min
Mantou buns
1h 30 min