Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 220 g lukewarm water
- 1 tsp sugar or malt powder (optional)
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour
- 1 tsp sea salt
- 400 g canned chopped tomatoes
- 50 g bocconcini, torn into halves
- 50 g sliced ham, cut into strips
- 2 sprigs fresh basil leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2127.4 kJ / 506.5 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 76.4 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 749.9 mg
Alternatywne przepisy
Easy mac and cheese
40 Min
Lamb sausage ragu
30 min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40 Min
Chicken skewers and rice
40 Min
Virgin watermelon margarita
6h 10min
Beurre noisette emulsion (L'Atelier Gourmet Food)
20min
Curry Shepherd's Pie
1h 45min
Curry lamb soup (TM6)
5h 10min
Speedy citrus layered cake
1 godz. 10 min
Bread bowl chicken stew
3 Std. 45 Min
Sabja shikanji (traditional lemonade)
20min
Crumble muffins
35 min