Steamed pork buns (baozi)

Steamed pork buns (baozi)

4.5 68 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 pieces

Składniki

Dough
  • water
    250 g
  • dried instant yeast
    1 ½ tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • baker's flour
    230 g
  • plain flour
    200 g
  • white sugar
    50 g
  • salt
    1 tsp
Filling
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    5
  • pork mince
    500 g
  • ground white pepper
    ½ tsp
  • white sugar
    1 tsp
  • Chinese five spice powder (see Tips)
    ¼ tsp
  • oyster sauce
    1 tbsp
  • soy sauce
    2 tbsp
  • sesame oil
    2 tbsp
  • Chinese cooking wine
    1 tbsp
Assembly
  • oil for greasing
  • plain flour for dusting
  • water
    700 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 275.2 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 595.6 kJ / 141.8 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 16.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...