Tortini di crêpes alla zucca con guanciale e finferli

Tortini di crêpes alla zucca con guanciale e finferli

4.6 10 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di polpa di zucca a cubetti (vedere consigli)
  • 500 g di acqua
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di farina tipo 0
  • 2 uova
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di sale
  • 300 g di latte
  • burro q.b.
Ripieno
  • 500 g di latte intero
  • 40 g di burro + q.b.
  • 50 g di farina tipo 0
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di aglio in polvere
  • 200 g di guanciale a listarelle
  • 500 g di funghi finferli freschi a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1754.3 mg
Białko 36.6 g
Kalorie 3145 kJ / 751.8 kcal
Tłuszcz 45.4 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 18.4 g
Węglowodany 52.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...