Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre doux, pour les ramequins
- 120 g de chocolat noir pâtissier, détaillé en morceaux
- 4 œufs
- 130 g de lait
- 35 g d'huile de tournesol
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1667 kJ / 392 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant chocolat en robe de fruits
3 Std. 45 Min
Mousse au chocolat magique
15 Min
Minicannelés au chocolat
13h
Gâteau au chocolat léger
3h 15 min
Gâteau aux pommes
40min
Pancakes vanille-cannelle
30min
Gâteau au chocolat et fromage blanc
40min
Mousse au chocolat croustillante
2 Std.
Gâteau au chocolat express
20 Min
Marbré express au chocolat
45 Min
Gâteau au chocolat sans œuf
35min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min