Pizza au fromage et aux lardons

Pizza au fromage et aux lardons

4.7 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La pâte à pizza
  • d'eau
    220 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
  • de farine blanche type 45
    500 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de sel
    1 c. à café
La garniture
  • de gouda coupé en morceaux
    100 g
  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • d'oignon coupé en deux
    70 g
  • de beurre doux
    20 g
  • de tomates concassées en conserve
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • d'origan déshydraté
    ½ c. à café
  • d'eau
    30 g
  • de fécule de maïs
    20 g
    20 g de fécule de pomme de terre
  • de lardons
    120 g
  • de chou pointu, coupé en lamelles (1 x 3 cm) (voir "Conseil(s)")
    600 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 570 kcal / 2386 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...