Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine blanche type 45
- 30 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 100 g de gouda, coupé en morceaux
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 70 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de beurre doux
- 300 g de tomates concassées en conserve
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café d'origan déshydraté
- 30 g d'eau
-
20
g de fécule de maïs
lub 20 g de fécule de pomme de terre - 120 g de lardons
- 600 g de chou pointu, coupé en lamelles (1 x 3 cm) (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2386 kJ / 570 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche auvergnate
1 Std. 20 Min
Pizzettes au fromage
1h 35 min
Pizza quatre fromages
1h 40min
Pizza au saumon
1 Std. 15 Min
Flammekueche
1 Std. 25 Min
Pizza aux pommes de terre
1 Std. 30 Min
Pizza au thon
1h 40min
Pizza tomate et roquette
1 Std.
Tarte au thon, fromage frais et tomate
50min
Pizza jambon-champignons
1h 35 min
Pizza Diavola
1h 40min
Pizza poulet au curry
1 Std. 15 Min