Wersje kompatybilne
Biscuits croquants choco coeur tendre caramel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 110 g de beurre doux mou
- 150 g de cassonade
- 1 œuf entier
- 1 blanc d'œuf
- 15 g de chocolat amer en poudre
- 150 g de crème liquide entière
- 170 g de chocolat au lait caramel, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 593 kJ / 141 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Goûters fondants au chocolat
1 Std.
Sablés au chocolat
50min
Biscuits fourrés type Oréo®
1 Std. 15 Min
Madeleines au chocolat
30min
Tarte au chocolat
1h 40min
Cookies tout chocolat
25 Min
Gaufres-cookies aux noisettes
20 Min
Sablés choco-coco
45min
Barres croustillantes maison
50min
Sablés viennois au chocolat
50min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 Std. 30 Min
Sablés bretons
50min