Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit praliné chocolat-riz soufflé
- 150 g de chocolat pâtissier au caramel, détaillé en morceaux
- 150 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- beurre pour le cercle à pâtisserie
- 75 g de pralin
- 150 g de riz soufflé au chocolat
La ganache chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 180 g de crème liquide entière, froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1910 kJ / 458 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets aux deux chocolats
35 Min
Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve
1 Std. 30 Min
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40 Min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Marquise au chocolat
2h 25 min
Tarte au chocolat
1 Std. 40 Min
Mousse au chocolat croustillante
2h
Moelleux miel-chocolat cœur fondant
25 Min
Charlotte au chocolat
6h 20min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 godz. 35 min
Tarte chocolat caramel
2 godz. 15 min
Mousse au chocolat magique
15min