![Sablés vanille-fromage à tartiner Sablés vanille-fromage à tartiner](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6C9D398E-A6D0-42AE-BAA1-6572B415545D/Derivates/8B2549FE-59C4-4B6E-B31C-496D3CE54460.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les sablés
- 45 g de fromage fondu à tartiner, type La Vache-qui-rit® (3 portions)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g de beurre mou
- 60 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet environ)
- 1 c. à café d'extrait de vanille
La décoration
- 20 g de sucre glace maison
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 192 kJ / 46 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Madeleines au chocolat
30min
Sablés au chocolat
50min
Mousse au chocolat magique
15min
Biscuits aux amandes
35min
Cœurs sablés rose
40min
Rochers aux amandes et à la stévia sans sucre ajouté
15min
Crème renversée au chocolat
1h
Muffins au chocolat et aux noix de pécan
40min
Gâteau "Petit Duc"
30min
Mousse au chocolat magique
15min
Cake au chocolat noir WW (ex- Weight Watchers®)
55min