Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les sablés
- 45 g de fromage fondu à tartiner, type La Vache-qui-rit® (3 portions)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g de beurre mou
- 60 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet environ)
- 1 c. à café d'extrait de vanille
La décoration
- 20 g de sucre glace maison
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 192 kJ / 46 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Madeleines
30 min
Rochers coco
40 min
Biscuits au beurre
50min
Soufflés à la faisselle
12h 30min
Pain express
1 Std. 15 Min
Crackers au fromage
1h
Sablés au parmesan
1h
Minicookies aux guimauves
55min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Muffins petits pois, menthe et comté
45 min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1h 30min
Sablés nantais
2 Std. 40 Min