![Roses des sables Roses des sables](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/241123.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème mascarpone vanillée
- 3 œufs
- 135 g de sucre vanillé maison
- 500 g de mascarpone, très froid
Les roses des sables au chocolat noir
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 90 g de sucre glace maison
- 250 g de pétales de maïs natures, type Corn Flakes®
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1204.9 kJ / 287.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Pâte à crêpe
1h 15min
Roulé au chocolat
1ч. 30 мин.
Pâte à gaufre
1ч. 30 мин.
Mousse au chocolat
3 godz. 20 min
Roulé chocolat-noisette
1h
Chouquettes
1h
Roses des sables
45min
Purée de pommes de terre
40min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1h 25 min
Biscuit roulé
1 godz. 50 min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Jardin de Pâques
2 godz. 25 min