Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème mascarpone vanillée
- 3 œufs
- 135 g de sucre vanillé maison
- 500 g de mascarpone, très froid
Les roses des sables au chocolat noir
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 90 g de sucre glace maison
- 250 g de pétales de maïs natures, type Corn Flakes®
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1204.9 kJ / 287.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Sorbet Tagada
12 Std. 25 Min
Cookies fourrés à la pâte à tartiner
1h 10min
Roulé de speculoos au chocolat
2 Std. 50 Min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Les gaufres de la foire
3h
Chouquettes
1h
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1h 25min
Mousse au chocolat croustillante
2h
Meringues à aromatiser
3h 30min
Meringue classique
3h 25min
Crème anglaise
10min
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min