Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 50 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre doux, coupé en noisettes
- 1000 - 1200 g de pommes (6 belles pommes)
La pâte feuilletée
- 150 g de beurre doux, préalablement congelé en morceaux
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 75 g d'eau très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1422 kJ / 338 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte provençale
1h 15min
Crème fouettée
10min
Quiche lorraine
50min
Tarte aux fraises
4h
Tarte aux pommes
1h
Charlotte aux fraises
12sa 30 dk
Tarte crumble aux abricots
1 Std. 40 Min
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4h
Crumble aux fruits rouges
1h 15min
Tarte aux fraises et à la chantilly
1h
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1h 5min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1h 30min