![Tarte tatin Tarte tatin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7570BE99-9B7E-452D-9A7D-4C583C67919D/Derivates/8719ED32-C682-48A7-B476-881121658CB4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 50 g de sucre en poudre
- 20 g de beurre doux, coupé en noisettes
- 1000 - 1200 g de pommes (6 belles pommes)
La pâte feuilletée
- 150 g de beurre doux, préalablement congelé en morceaux
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 75 g d'eau très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1422 kJ / 338 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau renversé à l'ananas
1h
Tarte abricot-framboise
1 Std. 15 Min
Tarte aux pommes
1h
Crumble aux fruits rouges
1 Std. 15 Min
Tarte poire-chocolat
55 min
Flan pâtissier
4 godz. 25 min
Tarte Tatin aux pommes et caramel aux cacahuètes
1h 5min
Tarte magique aux fraises
1h 30min
Tartelettes amandine aux framboises
1 godz. 20 min
Gâteau aux pommes
40min
Tarte aux fraises
4 Std.
Muffins aux myrtilles
45min