Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 70 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 30 g di pinoli sgusciati
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 580 g di acqua
- 6 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 550 g di farina manitoba
- 10 g di sale
- 10 g di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 12585.5 kJ / 3006 kcal
- Białko
- 103.1 g
- Węglowodany
- 389.9 g
- Tłuszcz
- 115.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.1 g
- Błonnik
- 18.9 g
- Sód
- 8720 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccine con rosmarino
2h 30 min
Pane alla ricotta
3 Std.
Focaccia al pesto di pomodori secchi
4h
Focaccia spinaci e olive
1h 30min
Focaccia alle olive (TM6)
2h
Focaccia di semola
6 Std. 40 Min
Focaccia caprese
3u. 30min
Focaccia alle patate (per 1 persona)
1h 30min
Treccia di pane alle olive
5h 30 min
Focaccia allo yogurt
3 Std.
Focaccia classica ad alta idratazione
5h
Pizza con salame piccante
2h