Wersje kompatybilne
Torta ricotta, ciliegie e mirtilli aromatizzata al bergamotto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 50 g di mandorle pelate
- 250 g di farina tipo 00
- 80 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 tuorlo
-
30
g di confettura al bergamotto
lub 30 g di marmellata di limoni - 100 g di burro morbido a pezzi
- 16 g di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 100 g di ciliegie denocciolate
- 100 g di mirtilli freschi
- 70 g di zucchero
- 350 g di ricotta ben sgocciolata dal siero
- 1 tuorlo
-
30
g di confettura di bergamotto
lub 30 g di marmellata di limoni
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1364.3 kJ / 326.1 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 33.1 mg
Alternatywne przepisy
Torta mascarpone e noci
1 godz. 30 min
Fugassa veneta
4h
Crostata di frolla montata alle nocciole
1 godz. 20 min
Torta soffice mascarpone e fragole
1 godz. 10 min
Torta ai cachi e amaretti
1h
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15min
Torta cioccolato e arancia
1h 25min
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1 godz. 30 min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h
Torta frangipane alle mele
2 godz. 20 min
Crostata di mandorle e ricotta
1 godz. 10 min
Crostata mele e cannella
1 godz. 20 min