Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 1075 g di acqua
- 25 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 90 g di farina tipo 00
- 2 uova
Crema
- 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 70 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di piselli surgelati
- 100 g di acqua
- 200 g di ricotta fresca, scolata
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 Std. 20 Min
Biscotti al pecorino e mousse di barbabietola
1 Std. 30 Min
Topping al cioccolato
25 Min
Muffin salati
1 Std.
Cheesecake salata asparagi, ricotta e robiola
5h
Mini fior di cheesecake
2h 15min
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1 Std. 30 Min
Vol-au-vent integrali con mousse di tonno e ricotta
2h
Baci di dama salati al formaggio
1 Std.
Mousse di prosciutto iberico
10 Min
Crostini con crema di nocciole e funghi
40min
Mini brioche con mousse al salame e stracchino
6h