Wersje kompatybilne
Gelatina di agrumi e ananas con salsa al pepe e rosa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelatina di agrumi e ananas
- 5 arance
- 1 pompelmo
- 8 g di agar-agar
- 30 g di zucchero di canna
- 100 g di ananas fresco, a fette sottili 2-3 mm
Salsa al pepe e rosa
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
- 1 cucchiaino di petali di rosa
- 200 g di panna acida
- 3 cucchiai di Marsala dolce
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 1 cucchiaino di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 623.2 kJ / 149 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 29.8 mg
Alternatywne przepisy
Torta soffice all'arancia
2u.
Barbabietole pelate (TM6)
10min
Sticky toffee pudding
1u.
Sangria analcolica
1h 35min
Bibimbap burrito
45 min
Sospiri sardi (senza glutine)
1u.
Filetto di manzo in mantello di verza e pancetta
2h 20 min
Daquoise ai pistacchi
1u.
Salsa aioli (vegan)
10min
Arrosto di vitello a Cottura Lenta con patate
11 Std.
Sfogliatelle ricce
5h
Torta soffice con caramello salato
2u.