Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g szynki gotowanej
- 20 g sera żółtego
- 15 g cebuli dymki
- 10 g oliwy z oliwek
- 50 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 2 jajka
- 250 g wody
- biały chleb tostowy, pokrojony na kromki, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka w kokilkach na parze
45min
Suflet z boczku i jajek
40min
Wywar z kurczaka (dla dzieci)
40min
Mini frittaty
30min
Jogurt z owocami i biszkoptami (dla dzieci)
10min
Żujki z mango
4 Std. 40 Min
Kleik z kaszą manną, jabłkiem i mlekiem
20 Min
Ragoût z wołowiną
45min
Purée z mięsa i szpinaku
40min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40min
Jajka sadzone na parze
15min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25min