Filetto di manzo con salsa al vino rosso e ginepro

Filetto di manzo con salsa al vino rosso e ginepro

4.4 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
2 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di vino rosso di buona qualità
  • 2200 g di acqua
  • ½ dado per brodo di carne (dose per 0,5 l) (opcjonalnie)
    ½ cucchiaino di dado per brodo di carne, fatto in casa
  • 8 bacche di ginepro
  • 1 cucchiaio di confettura di mirtilli neri
  • 15 g di farina tipo 00
  • 20 g di burro
  • 2 filetti di manzo (medaglioni da 120-140 g circa ciascuno, altezza 2.5 cm)
  • 1 - 2 cucchiai olio extravergine di oliva
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 31.9 g
Kalorie 1862 kJ / 445 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...