Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di salmone affumicato a pezzi
- 250 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 pacchetto di pane di segale in quadratini o cerchi (vedere consiglio)
- 5 - 6 fili di erba cipollina fresca a pezzettini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1971 kJ / 471 kcal
- Białko
- 26.5 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Bignè con tre mousse
2h
Crema spalmabile al tonno
15 min
Crostini integrali con crema di Gorgonzola e champagne
1 Std. 20 Min
Mousse salmone e aneto
10min
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50min
Flan al salmone affumicato
45min
Crema spalmabile ai pomodori secchi
10min
Crema spalmabile ai 4 formaggi
15 min
Crema spalmabile al salmone
10min
Tartine tonno e ceci
30min
Crema spalmabile alla mortadella
15 min