Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di pangrattato
- 2 uova
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 20 g di farina tipo 00 + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1345 kJ / 321.5 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Pancotto
30min
Gnocco emiliano
4h 50min
Zuppa imperiale
1h
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Gnocco al forno con i ciccioli
4h 50min
Ciambella romagnola
1h
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min
Cappelletti reggiani
2h
Sugoli di uva
1h
Torta sabbiosa
50min
Passatelli
45min