Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di pangrattato
- 2 uova
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 20 g di farina tipo 00 + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1345 kJ / 321.5 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Passatelli
45 dk
Riso e porri
30 Min
Crema di Cogne
15 Min
Pancotto
30 Min
Polenta
1sa
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 godz. 40 min
Merluzzo in salsa aioli
1sa
Gnocco al forno con i ciccioli
4h 50min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1 godz. 30 min
Gnocco emiliano
4h 50min
Pane al lardo e timo
4h 50min
Pizzette di finta sfoglia
45 dk