Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di funghi porcini freschi, puliti e a pezzi
- 40 g di burro + q.b.
- 40 g di farina + q.b.
- 200 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 2 tuorli
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30 min
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1h 30 min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10min
Sformatini di fiori di zucca
1h 30 min
Soufflé alla salsiccia e zucca
1h 30 min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1u.
Brie in crosta con cipolle caramellate
1h 10min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1u. 20min
Tartellette alle cipolle caramellate
1u.