Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 克 油 (炒蝦和炒蛋用)
- 150 克 生白蝦仁 ,去腸泥 (詳見要訣)
- 10 克 米酒
- 4 顆 蛋
- ¼ 茶匙 鹽
- ⅛ 茶匙 白胡椒粉
- 15 克 蔥 ,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1727.7 kJ / 413.3 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 33.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 572.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 680.6 mg