蝦仁炒蛋
TM5 TM6

蝦仁炒蛋

2.5 (29 ocen)

Składniki

  • 55 克 油 (炒蝦和炒蛋用)
  • 150 克 生白蝦仁 ,去腸泥 (詳見要訣)
  • 10 克 米酒
  • 4 顆 蛋
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ⅛ 茶匙 白胡椒粉
  • 15 克 蔥 ,切蔥花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1727.7 kJ / 413.3 kcal
Białko
22.8 g
Węglowodany
5.3 g
Tłuszcz
33.7 g
Tłuszcz nasycony
572.5 g
Błonnik
0.6 g
Sód
680.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy