Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 蒜頭 ,切片
- 10 克 油
- 150 克 西洋芹 ,去皮,切段(約2公分X4公分)
- 60 克 紅蘿蔔 ,切片
- 200 克 冷凍干貝 ,退冰,橫切剖半
- 10 克 米酒
- ½ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 糖
- 1 枝 新鮮紅辣椒 ,切斜片 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 606.7 kJ / 145.2 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 38 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1311.3 mg