Crema de garbanzos con puerro y setas

Crema de garbanzos con puerro y setas

4.6 410 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 raciones

Składniki

  • 80 g de puerro en rodajas
  • 70 g de cebolla en trozos
  • 1 diente de ajo
  • 30 g de aceite de oliva
  • 170 g de setas shiitake frescas troceadas
    170 g de champiñones frescos, troceados
  • 1 cucharadita de sal
  • 60 g de vino blanco
  • 200 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos
  • 400 g de caldo de verduras
  • 1 pellizco pimienta molida
  • 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
  • ½ cucharadita de pimentón dulce
  • 120 g de nata para cocinar
  • 30 g de mantequilla

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 9.3 g
Kalorie 1445 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 8.8 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...