Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de puerro en rodajas
- 70 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 30 g de aceite de oliva
-
170
g de setas shiitake frescas troceadas
lub 170 g de champiñones frescos troceados - 1 cucharadita de sal
- 60 g de vino blanco
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- 400 g de caldo de verduras
- 1 pellizco pimienta molida
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- 120 g de nata para cocinar
- 30 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1445 kJ / 345 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de batatas y garbanzos
35 Min
Crema de champiñones
20 min
Crema de garbanzos con lascas de bacalao
30 Min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30 Min
Crema florentina (de espinacas)
45 Min
Crema bretona (de judías blancas)
30 Min
Crema de judías blancas con espinacas
30 Min
Crema Dubarry (de coliflor)
50 min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45 Min
Crema de coliflor y garbanzos
40 Min
Crema de guisantes
30 Min
Crema de ajo con puerro y patatas
45 Min