Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 - 1000 g di zucchero, a piacere
- 600 g di acqua
- 330 g di liquore all'anice
- 330 g di Rum
- 330 g di brandy
- caffè espresso
- scorza di limone (senza la parte bianca) q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1.5 litro
- Kalorie
- 11534.6 kJ / 2755 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 146.2 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 6 mg
Alternatywne przepisy
Fiordilatte bolognese
9h 30 min
Zuppa imperiale
1h
Sgaiozzi
3 Std. 30 Min
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2 godz. 30 min
Piadina al miele
1h 10min
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 Std.
Ciaramicola
1h
Schiacciatina
2 godz. 20 min
Crescia al formaggio
3 Std. 10 Min
Ciambella romagnola
1h
Torta al testo
1h
Zuppa inglese
6 Std.