Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortine al limone e rosmarino
- 70 g di zucchero
- 50 g di mandorle pelate
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 15 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 280 g di farina tipo 00
- 50 g di olio di semi di girasole
- 80 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 uovo
- 170 g di latte
- 10 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico sale
Glassa al rosmarino
- 60 g di zucchero
- 5 g di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati + q.b.
- 150 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 cucchiaio di latte
- ¼ cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
- scorza di limone tritata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 8 pezzi
- Kalorie
- 12535.3 kJ / 2996 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 382 g
- Tłuszcz
- 142 g
- Tłuszcz nasycony
- 43 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 1794 mg
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1 Std.
Brioches ripiene alle mele
4h
Muffin all'arancia
1 Std.
Fagottini ripieni di frutta e timo
40min
Galette rustica alle ciliegie
2h
Cornetti alla frutta secca (vegan)
2h 10min
Presnitz
2h
Torta zucca, cocco e arancia
1 Std. 30 Min
Torta di mele e mandarini
1 Std.
Torta magica al cacao e arancia
4h
Gubana
3h 45min
Torta ai cachi e amaretti
1 Std.