Torta rustica alle mandorle e agrumi

Torta rustica alle mandorle e agrumi

4.6 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 pezzi

Składniki

impasto
  • 220 g di farina tipo 00
  • 130 g di farina di farro
  • 2 cucchiaini zucchero
  • 1 cucchiaino di sale
  • 220 g di burro a pezzi
  • 80 g di acqua fredda
  • 60 g di latticello
  • farina per infarinare
Crema di mandorle
  • 90 g di mandorle pelate
  • 60 g zucchero
  • 1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 80 g di burro a pezzi + q.b.
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 uovo
  • 30 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
  • 1 arancia sbucciata, a rondelle (0,5 cm)
  • 1 - 2 arance sanguinelle sbucciate, a rondelle (0,5 cm)
  • 100 g di kumquat (mandarini cinesi) a rondelle (0,5 cm)
  • 1 - 2 cucchiaini zucchero per spolverizzare
  • 2 cucchiaini di miele

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 239.6 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1642.5 kJ / 392.6 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...