Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipolla dorata in quarti
- 30 g di cipolla rossa in quarti
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 100 g di gambo di sedano a pezzi
- 1000 g di acqua
- 200 g di lenticchie verdi secche, precedentemente ammollate
- 1 arancia, preferibilmente biologica
-
1
cucchiaino di radice fresca di zenzero grattugiata
lub 1 cucchiaino di zenzero in polvere - 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 cucchiaini di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 761 kJ / 182 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e mela cotogna
1h
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1 Std. 35 Min
Insalata di legumi (vegan)
50 min.
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1u. 5min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 Min
Insalata di cavolo rosso e cocco
20 Min
Cereali misti con taccole e sgombri
40 Min
Insalata di quinoa con melagrana e zucca
1h
Orzo, cavolfiore e pollo
1u. 10min
Couscous di cavolfiore (vegan)
15 Min
Riso integrale con bietole
1 Std. 15 Min
Zuppa di tofu e verdure
50 min.