Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cuori di carciofo sott'olio, ben sgocciolati
- 1 spicchio di aglio
- 225 g di fagioli bianchi di Spagna, ben scolati
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 115 g di yogurt naturale bianco, non zuccherato
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 251 kJ / 60 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi trifolati
30min
Carciofi alla maremmana
40min
Purè di zucca e porri
45min
Carciofi stufati
30min
Cardi gratinati
40min
Crema di cavolo riccio alla paprika, insalata di gamberi e edamame
40min
Sformato di cardi
1 Std.
Sundal di ceci
6 Std. 45 Min
Patè alle castagne in crosta
10h
Salsa alle arachidi
1 Std. 20 Min
Vellutata ai baccelli di piselli
35min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min