Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 3 uova
- 125 g di zucchero
- 125 g di farina tipo 00
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Pasta di mandorle
- 220 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 250 g di mandorle pelate
- 1 albume
- 20 g di acqua
Ripieno
- 160 g di zucchero
- 400 g di ricotta di pecora fresca, scolata e setacciata al colino
- 70 g di cioccolato fondente (70% di cacao) in scaglie
- 70 g di frutta candita mista a tocchetti (opcjonalnie)
Composizione
- 75 g di liquore alle ciliegie
- 30 g di acqua
Glassa di zucchero
- 250 g di zucchero
- 15 g di albume
- 2 - 3 gocce di succo di limone
Terminare la preparazione
- 12 ciliegie candite
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2206.4 kJ / 527 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 35.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1h 30 min
Cassata siciliana (per 1 persona)
1h 30 min
Cannolo scomposto
3óra
Pasta Choux
2óra
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Cassata siciliana
6 Std. 35 Min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40 min
Profiteroles
2óra
Cartocci e viennesi siciliani
3 godz. 15 min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Rame di Napoli
3óra
Bignè con crema pasticcera
3óra