Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 90 g di acqua fredda + q.b.
Pan di Spagna
- 10 di burro
- 4 uova
- 100 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 120 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
Farcitura
- 530 g di latte
- 50 g di limoncello
- 2 uova
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 180 g di liquore Strega
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasticcio altamurano
3j 30 menit
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3hod. 15min
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1h 25min
Panzerotti alla romana
55min
Pan di Spagna
1j 50 menit
Yogurt mousse cake all'arancia
17 Std. 20 Min
Croissant con tonno affumicato
6 godz.
Torta del cardinale
3j 30 menit
Calzoncelli melfitani
1h 40min
Bocconotto
2h
Torta al cioccolato con profiteroles
21 Std.
Focaccia pugliese
1h 10min