Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 90 g di acqua fredda + q.b.
Pan di Spagna
- 10 di burro
- 4 uova
- 100 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 120 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
Farcitura
- 530 g di latte
- 50 g di limoncello
- 2 uova
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 180 g di liquore Strega
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata al cioccolato bianco
1h 10min
Caldo poblano
35min
Torta del cardinale
3h 30min
Torta Cook-Key®
2h
Bon bon con liquore all'arancia
2h 20min
Fruttone leccese al cioccolato
1h 40min
Pizzo Salentino con la gialletta
3h 30min
Cheesecake polacca
1h 30min
Panettone farcito
6h 45min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30min
Fantasia di nocciole
1 godz. 35 min
Canestrelli al profumo di vaniglia
1 Std. 20 Min