Tortine al cioccolato

Tortine al cioccolato

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
14 pezzi

Składniki

Pan di spagna al cacao
  • 110 g di farina tipo 00
  • 15 g di cacao amaro in polvere
  • 7 g di lievito in polvere per dolci
  • 3 uova
  • 125 g di zucchero
  • 35 g di burro fuso
  • 1000 g di acqua
Mousse al cioccolato
  • 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Croccante alle mandorle
  • 150 g di mandorle a lamelle
  • 250 g di zucchero grezzo
  • 1070 g di acqua
  • 30 g di burro
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 50 g di aceto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 6.2 g
Kalorie 1598 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 21.1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 78 g
Węglowodany 40.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...