Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Provolone a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di Gruviera a pezzi (3-4 cm)
- 40 g di pecorino a pezzi (3 cm)
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 350 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
-
150
g di salame napoletano a cubetti
lub 150 g di prosciutto cotto a cubetti - 2 uova sode, sbucciate e a fette (opcjonalnie)
- 20 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2062 kJ / 493 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Pasta patate e provola
55min
Sartù di riso
1 Std. 25 Min
Pizza con la ricotta
2h 40min
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Fagotto napoletano
2h 15 min
Pasta e patate con provola
1h
Brioche ai peperoni
2 Std. 45 Min
Tortano speck e fontina
2h
Pizza di scarola
3h 30min
Panini napoletani
5h 20min
Pizzette fritte
1h 55 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.