Gattò di patate

4.7 844 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di Provolone a pezzi (3-4 cm)
    100 g
  • di Gruviera a pezzi (3-4 cm)
    100 g
  • di pecorino a pezzi (3 cm)
    40 g
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
    30 g
  • di patate a pasta farinosa pelate e a pezzi (2-3 cm)
    1000 g
  • di latte
    350 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di burro + q.b.
    30 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • uova
    2
  • di salame napoletano a cubetti
    150 g
    150 g di prosciutto cotto, a cubetti
  • uova sode (opcjonalnie) sbucciate e a fette
    2
  • di pangrattato
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 499.3 kcal / 2088.9 kJ
Białko 26.9 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 36.1 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Sód 1344.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...