Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ scalogno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di speck a cubetti o a strisce
- 120 g di pisellini surgelati
- 50 g di funghi secchi ammollati in acqua tiepida per 10 min. e strizzati
- 1 - 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 700 g di acqua
- 350 g di pasta tipo penne (o altra pasta corta)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 Min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45min
Penne risottate con verdure
35 Min
Mezze maniche affumicate
25 Min
Farfalle risottate alla boscaiola
40min
Bucatini all'amatriciana
45min
Spaghetti al tonno
40min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min
Tubettoni piselli e funghi
40min
Penne risottate funghi e speck
40min