Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolle a metà
- 2 spicchi di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di pomodori maturi a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di peperoni rossi a pezzi (2-3 cm)
- 1 cucchiaio di erbe aromatiche secche miste (es. timo, rosmarino, maggiorana, basilico)
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 300 g di melanzane a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 422 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiori gratinati
50min
Verdure all'orientale
10min
Verdure ripiene
1h 20min
Contorno di verdure
25 min
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30min
Cipolle ripiene di verdure
1h 20min
Melanzane trifolate
40min
Purè di verdure
40min
Peperoni in agrodolce
30 min
Porri in agrodolce al Varoma
30 min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 min
Contorno di melanzane, cipolle e pomodori
35 min