Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
mazzetto di erbe aromatiche fresche miste, le foglioline lavate ed asciugate (rosmarino, salvia, alloro)
(opcjonalnie)
lub 1 cucchiaio di erbe aromatiche secche miste (opcjonalnie) - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 2 cucchiaini di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero in grani (o in polvere)
- 700 g di carne di manzo tipo scamone, in un solo pezzo
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 60 g di cipolla a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 5 - 6 chiodi di garofano
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Stracotto di manzo in umido
1h 30min
Seppie con i piselli
40min
Dado di carne
45min
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 30min
Vitello tonnato
25h 30min
Tartare di manzo al pomodoro in emulsione
15min
Roastbeef in salsa verde con patate
40min
Roastbeef in salsa indiavolata
1 Std. 20 Min
Roastbeef in salsa verde
40min
Brasato di manzo al vino rosso
12 godz. 30 min
Salsa verde "Bagnet"
15min
Salsa tonnata
20min