Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di cipolla a pezzi
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro fresca o in scatola
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di sale
- 400 g di fagiolini verdi freschi puliti
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 分钟
Salmone fresco in insalata di fagiolini e uova
40 分钟
Cavolfiori gratinati
50 分钟
Piselli al prosciutto
20min
Contorno di verdure
25 min
Melanzane trifolate
40 分钟
Patate e fagiolini al pesto
35 分钟
Spinaci filanti
40 分钟
Contorno di peperoni al vapore
40 分钟
Bietole con emulsione di pomodorini
50 分钟
Broccoli alla siciliana con olive
40 分钟
Melanzane alla pizzaiola
1小时 10 分钟