Cavolfiori gratinati

Cavolfiori gratinati

4.6 440 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1 cavolfiore (circa 1000 g) tagliato in cimette
  • 50 g di farina
  • 40 g di burro
  • 500 g di latte
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato + q.b.
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17 g
Kalorie 1273 kJ / 305 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 5.1 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...