Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
TM6 TM5

Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro

4.2 (10 ocen)

Składniki

Dough

  • 270 g water
  • 1 tsp sugar
  • 1 heaped tsp dried instant yeast
    lub 15 g fresh yeast, crumbled
  • 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
  • 500 g spelt flour
  • 2 tsp fine sea salt

Topping

  • 100 g mozzarella, cut in pieces (2 cm)
  • 100 g feta cheese, crumbled
  • extra virgin olive oil, for drizzling
  • 150 g kale, shredded, thick stalks removed
  • 4 medium eggs

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3366.7 kJ / 804.7 kcal
Białko
36.8 g
Węglowodany
94.3 g
Tłuszcz
34.7 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Błonnik
15.1 g
Sód
1437 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy