Urządzenia i Akcesoria
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
Dough
-
water270 g
-
sugar1 tsp
-
15 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 heaped tsp
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing60 g
-
spelt flour500 g
-
fine sea salt2 tsp
Topping
-
mozzarella cut in pieces (2 cm)100 g
-
feta cheese crumbled100 g
-
extra virgin olive oil for drizzling
-
kale shredded, thick stalks removed150 g
-
medium eggs4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1437 mg
Białko
36.8 g
Kalorie
3366.7 kJ /
804.7 kcal
Tłuszcz
34.7 g
Błonnik
15.1 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
94.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Carrot Crêpes with Tomato Sauce
1 godz.
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Camille Carrot and Almond Cakes
1 godz. 35 min
Curried Squash Galette
1 godz. 20 min
Vegan Roulades with Dumplings and Red Cabbage
2 godz. 20 min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Green Pancakes with Ham and Cheese
55 min
Wholemeal Focaccia
2 godz. 35 min
Mini Laxpuddings
1 godz. 10 min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min
Pasta alla Norma
50 min