Wersje kompatybilne
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 270 g water
- 1 tsp sugar
-
1
heaped tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 500 g spelt flour
- 2 tsp fine sea salt
Topping
- 100 g mozzarella, cut in pieces (2 cm)
- 100 g feta cheese, crumbled
- extra virgin olive oil, for drizzling
- 150 g kale, shredded, thick stalks removed
- 4 medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3366.7 kJ / 804.7 kcal
- Białko
- 36.8 g
- Węglowodany
- 94.3 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 15.1 g
- Sód
- 1437 mg
Alternatywne przepisy
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 Std. 10 Min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40min
Portuguese Leeks
45min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15min
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1h 20min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1h 5min
Baked Oatmeal Niçoise
40min
Walnut and Blueberry Bran Pancakes
1h