Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g water, lukewarm
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp sugar
- 80 g onions, quartered
-
30
g fresh turmeric, peeled, cut in pieces (1 cm)
lub 1 tsp ground turmeric - 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- 450 g strong wholemeal bread flour
- 75 g plain flour
- 25 g unsalted butter, soft
- 1 Tbsp nigella seeds
- 1 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp olive oil, for greasing
- olive oil, for greasing
- 2 Tbsp dried onion flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 481 kJ / 114 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 106 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Walnut Bread
2h 45min
Soda Bread with Feta
30 min
Courgette and Carrot Loaf
45 min
Seedy Wholemeal Bread
1h 35min
German Bread
4sa 15 dk
Courgette and Pine Nut Cake
50 min
Classic Wholemeal
2h 40 min
Steamed Wholemeal Bread
2 godz.
Rye and Walnut Bread
1 godz. 25 min
Sonja's Bread
3 godz. 10 min
Olive Bread Rolls
2 godz.
Crusty Spelt Bread
2h 20min