Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g orégãos
- 200 g pimento assado
- 40 g azeite
- 300 g tremoço s/ casca
- 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 50 g água
- 1 dente de alho
- 1 pitada de piripíri
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20min
Patê de azeitonas e amêndoas
5min
Molho pesto
5min
Húmus
10 Min
Húmus de beterraba
5min
Bao de cogumelos salteados e molho barbecue
1h 15min
Ceviche de robalo com leche de tigre
2 Std. 15 Min
Creme de beterraba
5min
Pesto de rúcula e noz
5min
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10 Min
Húmus de tomate seco com crackers
1h 15min
Gaspacho de tomate e melancia
5min