Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 40 g azeite
- 50 g vinho do Porto
- 320 g arroz p/ risoto
- 700 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g queijo gorgonzola cortado em pedaços
- 200 g pera rocha c/ casca cortada em cubos
- 20 g manteiga
- 40 g miolo de noz picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 716 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30 Min
Risoto de alho com tomate-cereja e mozarela
45 Min
Risoto de bacon e alho-francês
35 Min
Risoto de abóbora, caril e camarão
1h 20min
Pesto de rúcula e noz
5min
Risoto
30 Min
Risoto de limão e rosmaninho com ovo escalfado
45 Min
Gnocchi de cenoura com molho de gorgonzola e nozes
1 Std. 25 Min
Orzo com abóbora e pimento
35 Min
Risoto de abóbora, tomate seco e espinafres
45 Min
Risoto alfacinha
30 Min
Risoto de beterraba
30 Min