Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto de rúcula
- 80 g queijo parmesão
- 35 g azeite
- 1 dente de alho
- 25 g caju
- 50 g rúcula
- 10 g manjericão, só as folhas
- ½ c. chá de sal
Polenta
- 150 g sêmola de milho
- 500 g água
- 250 g casca de cebola, cenoura, alho-francês e outras a gosto
- 15 g mistura de ervas aromáticas frescas (salsa, coentros, cebolinho, manjericão, etc.)
- 300 g leite
- 70 g queijo-creme
- 1 queijo burrata
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1548.3 kJ / 370.1 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 568 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de beterraba
30min
Shakshuka com pimento amarelo e abacate
25 min
Cozido de frango com miso
1h 45min
Polenta cremosa ao molho de funghi
35 Min
Polenta
40min
Pesto de rúcula e noz
5 min
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30min
Salada com molho caesar vegan
40min
Polenta de abóbora
45min
Polenta com cogumelos e espinafres
35 Min
Molho Teriyaki
25 min
Soufflé de espinafres e cogumelos
1h 20 min