Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão
- 100 g queijo de cabra curado
- 5 g salsa
- 10 g hortelã
-
200
g queijo ricota
lub 200 g requeijão - 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
-
350
g massa fresca de beterraba (ver dica)
lub 350 g massa wonton (8,5x8,5 cm aprox.) - Farinha q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar e cozer a massa
- Azeite q.b. p/ regar
- 100 g pesto de rúcula e noz
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 508 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trufas de chocolate
1h
Crepes de cenoura com molho de tomate
1h
Massa fresca de grão com espinafres e ricota
50min
Noodles de cenoura e pesto de rama de cenoura
50min
Rolinhos de linguado, puré de aipo e espargos
45min
Técnica Ravioli
30min
Massa de gemas
20min
Ravioli com ovo de codorniz e molho de curgete
1h
Trouxas de massa fresca com porco e vincotto
Brak ocen
Pesto de rúcula e noz
5min
Raviolis de nozes com molho de limão e coentros
1h
Tarte de frango, cogumelos e sidra
2h 30min